Huvudvärk

August 12, 2016

Även veckans ämne är nog något de flesta av oss upplevt, huvudvärk. Det finns många olika karaktärer av huvudvärk, men de som de flesta nog är mest bekanta med är den som orsakas av spänning samt migrän.

Migrän är i de flesta fall ensidig. Den är ofta av bultande karaktär och blir värre om du kommer upp i puls av någon slags fysisk aktivitet, att gå upp för en trappa kan räcka.  Vissa upplever att symtomen förvärras av starkt ljus, ljud eller starka lukter. Man kan bli illamående och kräkas. Vissa kan även få synbortfall och domningar.

 

Spänningshuvudvärk brukar upplevas som en åtsittande hjälm eller ett band runt huvudet. Denna typ av huvudvärk orsakas, som man hör på namnet, av spänningar som ofta kommer från nacke, skalle eller käke. Den karaktäriserar som dov, molande, tryckande värk. Sällan pulserande och oftast inte ensidig. Ofta är spänningshuvudvärken återkommande. Den blir ofta värre längre in på dagen. Kan lindras av fysisk aktivitet då cirkulationen i muskulaturen förbättras när du rör dig.
Bakomliggande orsaker kan vara diverse, men man kan ofta se en koppling till trötthet, stress eller dålig sittställning/hållning. Även synproblem eller tandgnisslande kan vara en orsak. Nackens fina muskulatur är nära sammankopplad med vårt balanssinne. De små musklerna som hjälper till att styra skallens position och huvudets finmotorik skickar signaler till balansorganet om hur huvudet står i förhållande till rummet. Således kan spänd nackmuskulatur även leda  till yrsel.

 

Det fina med spänninghuvudvärk är att vi i de festa fall kan göra något åt den. 

Känner du att något av ovanstående stämmer in på dig?

 

Välkommen till oss för en undersökning och utredning av Din huvudvärk!

 

 

 

Bildkälla:

http://blog.3bscientific.com/therapy_wellness/2015/08/migraine-the-7th-disabler.html 120816

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

September 20, 2016

September 13, 2016

August 26, 2016

August 19, 2016

August 12, 2016

July 26, 2016

July 19, 2016

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

MYO FYSIO

Nordic Wellness Väla Park

Ekslingan 3b

254 67 Helsingborg

 

 

 

kontakt@myofysio.se

0700 -15 31 08

 

 

ÖPPETTIDER:

 

mån 8.00 - 17.00

tis 8.00 - 17.00

ons 8.00 - 17.00

tors 8.00 - 17.00

fre 8.00 - 15.00


 

 

 

Kontakta oss för mer information

© 2016 by MYO FYSIO Helsingborg

 

Följ oss på sociala medier

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

#myofysio